Φυσικοθεραπευτής, χειροπρακτικός
Επισκεφτείτε μας
Θυατείρων 3, Νέα Σμύρνη
Τηλεφωνήστε μας
210 9352342
Ώρες λειτουργίας
9.00 με 21.00

Αυχεναλγία – αυχενικό σύνδρομο

Ο αυχένας αποτελείται από 7 σπονδύλους και υποστηρίζεται από ένα σύνολο μυών, συνδέσμων, νεύρων και αγγείων που φροντίζουν για τη σωστή λειτουργία του.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ;

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να προέρχεται από μυϊκό σπασμό, από έναν τραυματισμό, από αστάθεια λόγω αδυναμίας, είτε από κάποια μηχανική αιτία όπως μια κήλη ή κακή στάση σώματος.

Αρκετά συχνά μπορεί να είναι και πολυπαραγοντικής αιτιολογίας.

Κάποιες φορές το αυχενικό σύνδρομο δεν ευθύνεται μόνο για πόνο στον αυχένα αλλά συχνά συναντάμε συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ζαλάδες, πόνο στους ώμους, στην πλάτη ή τα χέρια, μουδιάσματα.

Σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή αξιολόγηση και η διαφοροδιάγνωση σε περίπτωση άλλων συνοδών προβλημάτων.

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

  • Να ανακουφίσουμε από τον πόνο και τα υπόλοιπα συμπτώματα
  • Να διορθώσουμε την αιτία που τον προκαλεί (αποκατάσταση ενός τραυματισμού, χαλάρωση του μυϊκού σπασμού, διόρθωση της μηχανικής βλάβης)
  • Να επιβραδύνουμε την επανεμφάνιση των συμπτωμάτων και να συντηρήσουμε την καλή λειτουργία της αυχενικής μοίρας σε κινητικό και δυναμικό επίπεδο

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΣ;

Συνδυάζοντας την κλασική φυσικοθεραπεία με τη χειροπρακτική και τη θεραπευτική άσκηση, πετυχαίνουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα!

Η θεραπευτική άσκηση και η σωστή καθοδήγηση για το τι χρειάζεται να διορθώσει ο ίδιος ο ασθενής και πώς θα διατηρήσει το αποτέλεσμα της θεραπείας του, έχουν σπουδαίο ρόλο στο κομμάτι της αποκατάστασης και της αντιμετώπισης του επώδυνου αυτού συνδρόμου.

Απευθυνθείτε στους ειδικούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *