Φυσικοθεραπευτής, χειροπρακτικός
Επισκεφτείτε μας
Θυατείρων 3, Νέα Σμύρνη
Τηλεφωνήστε μας
210 9352342
Ώρες λειτουργίας
9.00 με 21.00

Η φυσικοθεραπεία είναι επάγγελμα υγείας, με το οποίο προάγεται και βελτιώνεται η υγεία. Μέσα λοιπόν από κλινική αξιολόγηση και εξέταση της κατάστασης του ασθενή σχεδιάζεται ένα θεραπευτικό πλάνο. Σκοπός του είναι η ανακούφιση από τον πόνο, η βελτίωση της κίνησης του σώματος και η αποκατάσταση δυσλειτουργιών ως αποτέλεσμα ατυχήματος ή παθολογίας.

Υπάρχουν πολλά είδη θεραπειών τα οποία εφαρμόζουμε. Μετά από αξιολόγηση του περιστατικού γίνεται επιλογή της κατάλληλης θεραπείας που πολλές φορές είναι συνδυασμός περισσοτέρων της μίας τεχνικής.

Manual therapy

Το manual therapy περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές με τα χέρια με τις οποίες επαναφέρουμε τις αρθρώσεις σε μια κατάσταση στην οποία ο ασθενής δεν πονάει. Η θεραπεία δια χειρός είναι αρκετά διαδεδομένη μπορούμε να εκτελέσουμε διάφορα είδη manual therapy (Mc Carthy, Mulligan, Mckenzie, Mnt).

Η κινητοποίηση που γίνεται με τα χέρια είναι ακίνδυνη, μπορεί να προκαλέσει λίγο δυσφορία αλλά σε καμία περίπτωση δεν πονάει. Ο ασθενής όταν δέχεται μια θεραπεία δια χειρός γίνεται επανατοποθέτηση της άρθρωσης σε συνδυασμό με κίνησή της, δηλαδή συμμετέχει και ο ίδιος ο ασθενής στην θεραπεία. Πραγματικά έχει άμεσα αποτελέσματα σε περιπτώσεις σπονδυλο - αρθροπάθειας (οσφυαλγία, ισχιαλγία, αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο) αλλά και σε γόνατα, αγκώνες, ώμους, ισχία με περιορισμένη κινητικότητα και άλγος.

Θεραπευτική άσκηση

Είναι τακτική μας όλοι οι ασθενείς να μπαίνουν σε συστηματική θεραπεία και μέσα από ασκησιολόγιο αλλά και με "θεραπεύτικές" θέσεις, τόσο μεταξύ των συνεδριών όσο και για συντήρηση μετά το πέρας αυτών.

Είναι πολύ βασική η εκπαίδευση αυτών των θέσεων και έχει μακροχρόνια καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πάθησης.

Νευρο αντανακλαστική θεραπεία (Manual Neuro Reflex Therapy)

Την θεραπεία αυτή την εφαρμόζουμε σε περιστατικά με συμπτώματα έντονα σε πόνο, στα οποία οι κλασσικές θεραπείες δεν ανακουφίζουν τα συμπτώματα. Η νευροαντανακλαστική θεραπεία είναι μια εναλλακτική θεραπεία με την οποία μπορούμε να ανακουφίσουμε τα συμπτώματα της ισχιαλγία, της οσφυαλγία και των περιφερικών αρθρώσεων.

Σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε την τεχνική σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές μεθόδους φυσικοθεραπείας. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με διάφορες θεραπείες αποκατάστασης, ανάλογα με το τι ταιριάζει σε κάθε ασθενή.

Βελονισμός για νευρολογικά - μυοσκελετικά προβλήματα (ξηρά βελόνα)

Ο βελονισμός στις μέρες μας εφαρμόζεται για ανακούφιση σε μυοσκελετικά προβλήματα αλλά και σε προβλήματα όπως πονοκεφάλος, προβλήματα περιόδου, πεπτικά προβλήματα, δερματολογικά. Ο βελονισμός είναι ένα εξαιρετικά παυσίπονο σε μυοσκελετικά όπως λουμπάγκο, αυχενικό σύνδρομο.

Από την πρώτη συνεδρία συνήθως υπάρχει αποτέλεσμα. Εντούτοις με τον βελονισμό δεν μπορούμε πάντα να αντιμετωπίσουμε όλα τα μυοσκελετικά προβλήματα. Σε περιπτώσεις παθολογοανατομικής βλάβης π.χ. μετατόπιση σπονδύλου, καλό είναι να συνδυάζεται και με κινητοποίηση της άρθρωσης.

Nευροδιέγερση σε παρέσεις νεύρων και νευροσυρραφές, νευραπραξίες, αξονοτμήσεις

Η εφαρμογή του ηλεκτρικού μυϊκού ερεθισμού μας δίνει την δυνατότητα να παρέμβουμε σε παθολογικές καταστάσεις όπως παρεσεις (π.χ. πάρεση προσωπικού, σε πάρεση περονιαίου drop foot όπως λέγεται, πάρεση κερκιδικού κ.ά.), νευραπραξίες, αξονοτμήσεις, με κύριο σκοπό την αποφυγή της ατροφίας ημιαπονευρωμένων ή απονευρωμένων μυών. Η ποιότητα του ηλεκτρικού ερεθισμού που δέχεται ένας μυς είναι σημαντικό για την επίτευξη του κινητικού αποτελέσματος.

Πραγματικά σε πολλά περιστατικά με ελάχιστη ή και καθόλου κίνηση έχουμε δει σοβαρά αποτελέσματα στην επαναφορά της κίνησης και της λειτουργικότητας.

Θεραπευτική μάλαξη

Η θεραπευτική μάλαξη ή το μασάζ κοινώς, είναι πιέσεις στα μαλακά μόρια που σκοπό έχουν την κινητοποίηση των ιστών, την υπεραιμία και την λύση του μυϊκού σπασμού εάν αυτός υπάρχει. Η μάλαξη αποτελεί μέρος της θεραπείας και επιλέγεται ανάλογα με τις ανάγκες της.

Γενικά η θεραπευτική μάλαξη επιδρά στο νευρομυοσκελετικό σύστημα αλλά και συγχρόνως χαλαρώνει τον ασθενή και μειώνει τι στρες.