Φυσικοθεραπευτής, χειροπρακτικός
Επισκεφτείτε μας
Θυατείρων 3, Νέα Σμύρνη
Τηλεφωνήστε μας
210 9352342
Ώρες λειτουργίας
9.00 με 21.00

Αυχενικό σύνδρομο, ονομάζουμε οποιαδήποτε παθολογία συμβαίνει στην περιοχή του αυχένα

Έχετε πόνους στον αυχένα και την πλάτη; Πονοκέφαλο; Ζαλάδες και μουδιάσματα; Ίσως δεν είναι απλώς κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι από τη δουλειά, αλλά υποφέρετε από αυχενικό σύνδρομο, μια πάθηση πολύ συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια – και λόγω της υπερβολικής εργασίας μας μπροστά στον υπολογιστή – η οποία όμως δέχεται μεγάλο περιθώριο ανακούφισης, αρκεί να εμπιστευτείτε τη θεραπεία της στους ειδικούς.

1 / Τι είναι το αυχενικό σύνδρομο και ποια τα συμπτώματα;

Αυχενικό σύνδρομο ονομάζουμε οποιαδήποτε παθολογία συμβαίνει στην περιοχή του αυχένα. Πολλές φορές αναφέρονται οι όροι αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο, αυχεναλγία, αυχενική ριζίτιδα, κ.α. που προσδιορίζουν ουσιαστικά την περιοχή που νιώθει κανείς τα συμπτώματα. Τα πιο συνήθη συμπτώματα του αυχενικού συνδρόμου μπορεί να είναι πόνος στην περιοχή του αυχένα, της πλάτης ακόμη και των χεριών, κεφαλαλγία, αστάθεια, ζαλάδα, μουδιάσματα στο άνω άκρο, εμβοές, αδυναμία κίνησης του αυχένα και του άνω άκρου και κάποιες φορές ακόμα και συνδυασμός των παραπάνω.

2 / Πως αντιμετωπίζεται; Υπάρχουν συγκεκριμένα είδη θεραπείας;

Η αντιμετώπιση ενός αυχενικού συνδρόμου οφείλει και πρέπει να είναι πολυδιάστατη. Αρχικά αξιολογείται από έναν έμπειρο φυσικοθεραπευτή σπονδυλικής στήλης και σε δεύτερο χρόνο, ξεκινάει η διαδικασία της αποκατάστασης, η οποία ανάλογα με την συμπτωματολογία εστιάζει στην εξάλειψη του συμπτώματος. Πολύ συμαντική βέβαια είναι η διαχείριση της αιτίας που προκαλεί το αυχενικό σύνδρομο, δηλαδή η αλλαγή της θέσης της σπονδυλικής στήλης, η μείωση του μυϊκού σπασμού των μυών του αυχένα, η εργονομία κ.α.

3 / Η χειροπρακτική μπορεί να αποτελέσει τη βασική μέθοδο θεραπείας του αυχενικού;

Η χειροπρακτική είναι μια μέθοδος, που βοηθά την αλλαγή της θέσης της σπονδυλικής στήλης και, σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές που εστιάζουν στην αποκατάσταση σε συνδέσμους και στους μυς της περιοχής, ανακουφίζουν από τα συμπτώματα και λύνουν το πρόβλημα στην αιτία του. Σκοπός της χειροπρακτικής είναι η βελτίωση της σωστής θέσης της άρθρωσης, όσο αυτό είναι δυνατό με γνώμονα την ηλικία και την παθολογία. Η αποκατάσταση δεν παράγει πόνο και είναι ανεκτή στα όρια του κάθε ασθενή.

Η διαχείριση, λοιπόν, της αιτίας μιας αυχενικής συνδρομής μέσα από τη χειροπρακτική, βελονισμό, κινησιοθεραπεία και άλλες μεθόδους μπορούν να αποκαταστήσουν οριστικά τα συμπτώματα του αυχενικού σας. Πολύ σημαντική βέβαια είναι και η συνεργασία του ίδιου του ασθενή με τον θεράποντα φυσιοθεραπευτή για την υγεία του σκελετού του σε βάθος χρόνου. Επομένως μία εξειδικευμένη θεραπεία χειροπρακτικής, αλλά και εφαρμογή εξειδικευμένων μέσω θεραπείας, σε συνδυασμό μ’ έναν συνεργάσιμο ασθενή είναι η επιτυχία για την οριστική λύση του αυχενικού συνδρόμου.

Κατεβάστε το δημοσίευμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *